Ontstaan Zaai Haarlemmermeer

De gemeente Haarlemmermeer heeft in 2015 het initiatief genomen om ZAAI Haarlemmermeer op te zetten, naar een model van de voorgaande edities van Zaai Amstelveen. Met ZAAI wordt er ingespeeld op de behoeften van startende ondernemers. Het aantal Zelfstandig Professionals (ZP-ers) en startende ondernemers stijgt immers al jaren sterk, en deze groep wordt steeds belangrijker voor de lokale economie en werkgelegenheid.

“Zaai is een ontwikkeltraject voor startende ondernemers om hen een boost te geven in hun business.
Als ondernemer zijn commerciële vaardigheden enorm van belang om klanten te werven en mogelijke samenwerkingspartners te vinden. Zaai zorgt als platform voor lokale en regionale verbinding.”

Sentini Grunberg, Initiatiefnemer ZAAI Haarlemmermeer

“Veel beginnende ondernemers zijn toppers in hun vakgebied maar minder sterk op het commerciële vlak. Denk aan acquireren, jezelf presenteren, verkopen, netwerken.
Wil je je onderneming tot een succes maken, dan moet je ook die vaardigheden ontwikkelen. Wij bieden ze daarvoor tools en ondersteuning.”

Heidy Peperkamp, Coach ZAAI Haarlemmermeer

De gemeente Haarlemmermeer werkt tevens samen met de gemeente Amstelveen en Aalsmeer. Zo vindt er uitwisseling plaats tussen de diverse ZAAI edities zodat ondernemers zowel binnen hun gemeente als daarbuiten verbinding kunnen leggen met mede-ondernemers en het bestaande MKB.

ZAAI is ontstaan in de gemeente Amstelveen door initiatiefnemers Haydée Op ’t Veld, beleidsmedewerker gemeente Amstelveen en Sentini Grunberg, eigenaar Grunberg PR (toenmalig InMovement). Sinds 2013 hebben er twaalf succesvolle ZAAI-reeksen plaatsgevonden; 5 edities in de gemeente Amstelveen, 3 edities in de gemeente Aalsmeer en 4 edities in de gemeente Haarlemmermeer.

Opzet Zaai Programma

 • 3 coachingsessies (1 op 1 coachingsessies)

 • 3 masterclasses; thema’s worden bepaald aan de hand van de leerbehoeften van de deelnemers. Mogelijke thema’s zijn website optimalisatie, sales (o.a. hoe klanten werven en behouden, hoe je produkt/dienst te verkopen) gedrag van potentiële klant (hoe benader jij je klant?)

 • “Eigen” ZAAI netwerkevents zoals het openingsevent en afsluitende borrel en certificering.

 • Intervisiesessies met mede-deelnemers

 • Expertise en ondersteuning van ervaren ondernemers.

 • Introductie bij lokale netwerkverenigingen o.a. ZPnetMeerbusinessLinkedmeer.

Kortom, ZAAI Haarlemmermeer biedt startende ondernemers de kans om met mede-starters en ervaren ondernemers in contact te komen, en reikt starters kennis en vaardigheden aan op het gebied van ondernemerschap.

Voorgaande edities
Partners

Kom ik in aanmerking voor het ZAAI-programma?

Voor het ZAAI Coachtraject gelden de volgende selectiecriteria: Ben jij…..

 • nog geen ervaring met het ondernemerschap? Of startende ondernemer of ZZP’er (0-3 jaar bezig) gevestigd in Haarlemmermeer

 • ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

 • de ideeënfase voorbij, en heb je al met je product of dienst de eerste klanten binnen en/of omzet behaald?

 • op zoek naar kennis en vaardigheden over ondernemerschap en uitbreiding van je netwerk?

 • bereid je commitment aan ZAAI te geven in de vorm van o.a. aanwezigheid bij alle coachingsessies en masterclasses, de opdrachten te maken en de verschillende aangereikte netwerkevents te bezoeken?

 • professioneel, ambitieus, initiatiefrijk, doel- en resultaatgericht?

 • minimaal 24 uur per week werkzaam voor je eigen bedrijf

Aanmelden ZAAI Coachtraject

Is het ZAAI Coachtraject iets voor jou! Meld je dan zo snel mogelijk aan!

Aanmelden ZAAI Coachtraject

Wat gebeurt er na aanmelding op de website?

Je ontvangt een bevestiging van aanmelding. Na de sluitingsdatum ontvang je een uitnodiging voor de speedates. Je krijgt dan de gelegenheid om jezelf voor te stellen en te vertellen waarom jij graag in aanmerking wilt komen voor het ZAAI-traject.

Na de sluiting van de inschrijving maken we een voorselectie voor de ‘Speeddate’-ronde, met Heidy Peperkamp (coach ZAAI)  en vertegenwoordiging van het projectteam gemeente Haarlemmermeer. De uitnodiging van deze speeddates worden per mail verzonden.

Na deze ronde worden de 20 geselecteerde ondernemers bekend gemaakt en de ZAAI-coachingsovereenkomsten door de deelnemers getekend.

In januari gaat het ZAAI-coachtraject van start met een plenaire aftrap en intervisiesessie waarin deelnemers elkaar leren kennen. Ook komt aan bod wat er nodig is voor succesvol en doelgericht ondernemen.

Aanmelden ZAAI Coachtraject & ZAAI Masterclasses

Aanmelden ZAAI Coachtraject
Aanmelden ZAAI Masterclasses