Voorgaande edities

Editie 2018-2019

Op 2 oktober 2018 is de vierde editie van ZAAI Haarlemmermeer van start gegaan met een Kick-off event, die werd geopend door Ap Reinders (wethouder).
Veertien ondernemers werden geselecteerd om deel te nemen aan het ZAAI-coachtraject. Deze startende ondernemers hadden de stap genomen om in zichzelf en in hun onderneming te investeren en werden tijdens het coachtraject begeleid door Zaai coach Heidy Peperkamp. Gedurende 2018- 2019 werden er drie Masterclasses georganiseerd. Deze masterclasses werden ook opengesteld voor startende ondernemers uit Haarlemmermeer, die niet in het coaching traject zaten. Op 10 april 2019 vond de certificering plaats en het ZAAI-coachtraject werd afgesloten met een netwerkborrel.

De kick-off sessie vond plaats op 2 oktober 2018.

Afsluitende borrel en certificering.

De belangrijkste resultaten op een rij:

 • 20 aanmeldingen voor het ZAAI-traject (voor coaching & masterclasses)

 • 14 ondernemers zijn geselecteerd en hebben het traject afgerond;

 • 42 individuele coaching-sessies (3 per deelnemer per jaar), gericht op ontwikkeling van commerciële en communicatieve vaardigheden;

 • 48 masterclass deelnemers in totaal zijn er 3 masterclasses gehouden in het pand van Rabobank Schiphol. De ondernemers uit het ZAAI-traject kwamen samen met bestaande MKB-ondernemingen in de gemeente Haarlemmermeer. De masterclasses gingen over thema’s zoals hoe maximaal invloed uit te oefenen op jezelf en jouw omgeving door slimmer te werken en niet harder, financiële administratie, de stijlkeuze en gedrag van jezelf en de klant te begrijpen (DISC methode) zodat jij je beter kunt inleven in de behoeften van de klant met meer instemming als resultaat.

ZAAI Haarlemmermeer in de media 2018-2019

ZAAI is genoemd in het online ondernemersmagazine, Onderneem in. In Onderneem in staan prikkelende bedrijfsverhalen van ondernemers, de laatste actualiteiten op ondernemersgebied en regionale informatie, feiten en cijfers. Het artikel is te vinden in de editie november 2018 regio Haarlemmermeer. Klik hier voor het artikel over ZAAI in Onderneem in.

Editie 2017-2018

Op 3 oktober 2017 is de derde editie van ZAAI Haarlemmermeer van start gegaan met een Kick-off event, die werd geopend door Ap Reinders (wethouder).
Veertien ondernemers werden geselecteerd om deel te nemen aan het ZAAI-coachtraject. Deze startende ondernemers hadden de stap genomen om in zichzelf en in hun onderneming te investeren en werden tijdens het coachtraject begeleid door Zaai coach Heidy Peperkamp. Gedurende 2017- 2018 organiseerden we drie Masterclasses. Deze masterclasses werden ook opengesteld voor startende ondernemers, die niet in het coaching traject zaten. Tevens werd er voor de ondernemers een ‘meet en greet’ georganiseerd met een lokale ondernemer. Op 25 mei 2017 vond de certificering plaats en het ZAAI-coachtraject werd afgesloten met een netwerkborrel.

De kick-off sessie vond plaats op 3 oktober 2017.

Afsluitende borrel en certificering.

De belangrijkste resultaten op een rij:

 • 22 aanmeldingen voor het ZAAI-traject (voor coaching & masterclasses)

 • 14 ondernemers zijn geselecteerd en hebben het traject afgerond;

 • 42 individuele coaching-sessies (3 per deelnemer per jaar), gericht op ontwikkeling van commerciële en communicatieve vaardigheden;

 • 49 masterclass deelnemers in totaal zijn er 3 masterclasses gehouden in het pand van Rabobank Schiphol. De ondernemers uit het ZAAI-traject kwamen samen met bestaande MKB-ondernemingen in de gemeente Haarlemmermeer. De masterclasses gingen over thema’s zoals online verleiden, schrijven van een ondernemersplan & financiële administratie, combinatie fysieke en mentale coaching (DISC-methode) met betrekking tot effectief communiceren en interactie met de klant.

Editie 2016-2017

Op 12 oktober 2016 is de tweede editie van ZAAI Haarlemmermeer van start gegaan met het ZAAI Openingsevent. Het openingsevent was bedoeld voor startende en gevestigde ondernemers, (oud-)deelnemers aan ZAAI en overige geïnteresseerden in de Haarlemmermeer. Om startende ondernemers met reeds gevestigde ondernemers met elkaar te verbinden startte ZAAI Haarlemmermeer met het ZAAI openingsevent als onderdeel van het Startersplatform. De kick-off sessie vond plaats op 30 november 2016. Het ZAAI-coachtraject liep tot juni 2017. In juni vond er een afsluitende borrel en certificering plaats.

De kick-off sessie vond plaats op 30 november 2016.

Fotografie Ton Hofstra – Afsluitende borrel en certificering.

De belangrijkste resultaten op een rij:

 • 20 aanmeldingen voor het ZAAI-traject (voor coaching & masterclasses)

 • 11 ondernemers zijn geselecteerd en hebben het traject afgerond;

 • 33 individuele coaching-sessies (3 per deelnemer per jaar), gericht op ontwikkeling van commerciële en communicatieve vaardigheden;

 • 31 masterclass deelnemers in totaal zijn er 3 masterclasses gehouden in het pand van Rabobank Schiphol. De ondernemers uit het ZAAI traject kwamen samen met bestaande MKB ondernemingen in de gemeente Haarlemmermeer. De masterclasses gingen over thema’s zoals succesvol social media, effectief communiceren, acquisitie en videomarketing.

Resultaten ZAAI Haarlemmermeer 2015

In 2015/2016 heeft er een succesvolle pilot editie van ZAAI Haarlemmermeer plaatsgevonden.
De belangrijkste resultaten op een rij:

 • 26 aanmeldingen voor het ZAAI-traject (voor coaching & masterclasses)
 • 17 ondernemers zijn geselecteerd en hebben het traject afgerond;
 • 68 individuele coaching-sessies (3 per deelnemer per jaar), gericht op ontwikkeling van commerciële en communicatieve vaardigheden;
 • 93 masterclass deelnemers in totaal zijn er 3 masterclasses gehouden in het pand van Rabobank Schiphol. De ondernemers uit het ZAAI traject kwamen samen met bestaande MKB ondernemingen in de gemeente Haarlemmermeer. De masterclasses gingen over thema’s zoals succesvol netwerken, pitchen, effectief communiceren, acquisitie en website optimalisatie. De laatste masterclass werd gecombineerd met een borrel;

Met z’n allen op de foto voor de krant

Reviews ZAAI 2015

“Het Zaai programma is heel geschikt voor startende ondernemers. In mijn geval ben ik van geheel blanco in korte tijd ‘omgeschoold’ tot ondernemer en heeft mijn bedrijf een vliegende start gemaakt. Met denk aan de praktische begeleiding van zowel de coach als masterclasses. Het gaat niet vanzelf uiteraard, je moet er wel zelf veel voor doen, maar als je dat niet wilt moet je denk ik ook geen ondernemer willen worden.”
Jasper Sierink, Sierink-WP
“Bedankt voor de waardevolle begeleiding tijdens het Zaai coachingsprogramma. In een korte periode heb ik geleerd om kritisch naar mezelf te kijken en tips gekregen om nieuwe uitdagingen aan te gaan. De coachingssessies met Heidy waren heel inspirerend en de masterclasses hebben mij nieuwe inzichten gegeven, ook op de gebieden waarvan ik dacht dat ik alles wel wist.”
Marieke van Meene, Pippaloentje

“Ik kan het ZAAI coachingsprogramma aanraden aan iedere ondernemer die resultaat wil boeken met alle geplande acties. Het brengt je zeker verder en het geeft je in korte tijd enorm veel nuttige handvatten om ook na de coaching mee verder te kunnen groeien.”

Jolanda Schoorl, Zorguniversiteit
“Door Zaai is mijn bedrijf gegroeid maar ook ik als ondernemer ben gegroeid. Veel geleerd! De masterclasses waren erg goed en interessant voor mij als ondernemer.”
Masja Zindel-Diehl, Schoonmaakaanhuis.nl
“Door Zaai ben ik planmatiger gaan werken en hoofd- van bijzaken leren onderscheiden. Ook duidelijk mijn doelgroep afgebakend en met succes. Ook ben ik zeer te spreken over Heidy die zeer scherp analyseert en vol enthousiasme meedenkt en met resultaat.”
“Voor iedereen die de kans heeft aan dit project mee te doen: DOEN! Vind het top dat de gemeente haar ondernemers op deze manier steunt.”
Stephany Soewarso, Integritas Solutions

ZAAI in de media

Informeer 5 oktober 2017 – Start derde editie Zaai

Haarlemmermeer INTO Business zomer 2017.

Informeer 8 december 2016 – Start tweede editie Zaai

Informeer 8 december 2016

Informeer 29 september 2016 – ZAAI 2016 van start tijdens Startersplatform op 12 oktober 2016

Informeer 29 september 2016

Informeer 30 juni 2016 – Wethouder Ap Reinders bezoekt ZAAI deelnemer Kitty Verdel

Informeer 30 juni 2016

Informeer 12 december 2015 –  ZAAI deelnemers eerste masterclass

Informeer 12 december 2015

Website Gemeente Haarlemmermeer – 09 feb 2016 – Wethouder Reinders bezoekt SLOB Print Consulting

Informeer 30 juni 2016

Website Gemeente Haarlemmermeer – 04 apr 2016 – Remco Rijgersberg is ‘franchisenemer van het jaar’

Informeer 30 juni 2016

Website Gemeente Haarlemmermeer – 06 apr 2016 – Starters weer een stap verder dankzij Zaai

Informeer 30 juni 2016